Bloggkalender

«november 2020»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Blogg

Arkiv
2015

Torsdag 28 maj 10:16

I lördags natt satte Ruts förlossning äntligen igång vid kl 02. Efter bara några få antal krystvärkar så kom första valpen helt utan bekymmer, en pigg och välmående förmodligen röd tik 550 gr (fick rosa halsband), hon var mycket pigg och började direkt att äta efter lite puts och tork av mig och Rut. Bara 20 min senare helt utan nån krystvärk kom nr 2 denna gången en fin välmående kanske också röd hane 604 gr (fick blått halsband), även han skulle äta dirkt. Efter ett tag började Rut få värkar igen då och då, men det hände inte så mycket. Efter 1 timme kunde jag via vulvan känna att där låg en valp i kanalen utan hinna, men inga livstecken alls..... efter ytterligare en timme började jag bli lite rädd och ringde min veterinär som jag hade haft lite kontakt med under tiden och vi bestämde att jag skulle åka in med henne så han fick känna på henne, men innan vi skulle köra tog jag ut henne en vända i trädgården och sprang med henne och när vi kom in igen gick jag in och stimulerade henne lite och värkarbetet ökades på och 5 min senare kom en stor tyvärr död tikvalp, och vi slapp åka till veterinären. Se tog Rut en liten paus och satte sedan igång igen och ut kom en pigg fawn tik 560 gr (vitt halsband), även denna ett matvrak. Ett tag senare började värkarna igen och efter ett tag var det dags för nästa att komma ut, men denna kompisen satt fast som berget!! Även denna låg utan hinna men jag kände att den levde, så nu blev det till att kämpa, så efter ett tag med mycket kämpande från både Ruts och min sida och MASSA glidslem kom det ut en stoooor välmående fawn hane på 690 gr (fick svart halsband) även han hade bråttom till maten. Rut tog en mini paus och fick i sig lite energi som jag fixade till henne och som hon åt med väldans god aptit, men snabbt igen så satte det igång och vips kom det ut en till pigg fawn tik på 530 gr (lila halsband. Efter dessa så kom det 2 st döda tikar till under ca 3 timmars tid och jag fick hjälpa Rut lite igen då det var svårt för henne att få ut dom när dom var döda och Rut var trött, men efter ca 8,5 timme var alla ute och vi fick äntligen pusta ut och glädjas åt våra 5 nya fina kompisar, men sörjde såklart dom som inte klarade sig. Rut var extremt duktig under hela vägen och hon litar helt sjukt mycket på mig och även min mamma som var med under hela förlossningen och stöttade oss. Jag är så stolt över Rut och hennes 5 underbara bebisar <3

Lördag 23 Maj kl 21:47

Jaha.....än har det inte hänt ett dugg sen senaste inlägget! Trodde vid middagstid idag att det började närma sig men icke. Det är fortfarande samma flåeri, men inte så mycket mer. Men tror fortfarande att det är nåt på G för nu ville hon inte ens ha macka med ost på!! Och det är ju inte direkt ovanligt att en tik valpar på natten Tvärtom väldigt vanligt! Så det är bara att fortsätta att vänta.....

Vi har varit en hel del inne i valprummet, men Rut föredrar min säng framför valplådan, ett tag låg jag i valplådan och Rut i sängen 😁😂

image

Lördag 23 maj kl 01:53.

Undrar om det är nära nu....Rut är väääääldigt flåsig!! Brukar hjälpa att ta ut henne i trädgården så hon får svalka ner sig, men inte nu! Har flåsat rejält i över 1 timme nu och kan inte sova. Men än så har inga krystningar kommit. Fortsättning följer.......

Fredag 22 maj.

Idag har varit en lugn dag för Rut, hon har i stort sett sovit hela dagen. Men nu ikväll ville hon inte alls ha någon mat, tittar på den vänder och går därifrån. Hon har även kräkt några gånger, men för övrigt verkar hon väldigt lugn just nu. Tror dessutom att tempen börjat gå ner vilket den ska innan det är dags. Hon går också in och bäddar en massa i Signes säng där hon gärna ligger. Så nu får man bara vänta och se vad som händer.

image

image

image

Nu har jag kommit på hur man lägger in bilder här på bloggen, så här kommer några bilder från valprummet (är dotterns rum vi ockuperar) och några bilder på Rut tagna igår och idag.

   image 

 image

image

image

image

image

image

image

Blogg

Kom att tänka på att jag kan ju starta upp en blogg om hundarna och just nu om Ruts valpning och valparna. Är ju några som inte har Facebook och kan ju då inte följa det där, så då blir ju en blogg jätte bra.

Idag är Rut på dag 59 och kan få sina valpar precis när som helst. Man brukar säga från dag 58 till dag 61 när dom är inseminerade med fryst sperma som Rut är. Så nu bara väntar vi. 

Valprunmet är helt klart nu och vi ska sova där för första gången inatt tänkte jag.  Hoppas för Ruts skull att det snart kommer igång för nu är hon stor och tung. Vägde henne igår och då vägde hon 67 kg och hon vägde ca 52 kg när hon inseminerades. Har dom senaste dagarna fått vätska i benen också. Så nu blir det bara så lunka runt promenader, mer orkar hon inte.

Rut är ju världens matvrak och har varit jätte nöjd över att hon fått mer mat den senaste tiden, men idag när hon fick sina revben åt hon bara halva sen gick hon därifrån och när hon åt sin kvällsmat åt hon väldigt sakta och lämnade dessutom kvar lite i skålen, så misstänker att nåt snart är på G.

Nu ska jag bara komma underfund med hur man lägger in bilder här 😁😊